Finnegan Irish Whiskey

Finnegan

 

Finnegan Irish Whiskey

В известната комична балада от 19-ти век, ”Бдението над Финеган” ( Finnegan’s Wake ) , се разказва за Тим Финеган. Той бил зидар и страстен любител на алкохола. Един ден, пияният Тим , паднал от стълбата и разбил главата си. Съкрушените му приятели го помислили за умрял и се събрали на бдение над тялото му. Сипали си по едно уиски, после по още няколко. Страстите се нажежили и в блъсканицата разляли уиски върху тялото на Тим. Тим отворил очи , върнал се към живота и се присъединил към приятелите си…
Баладата става световно известна през 1939г. , когато писателят Джеймс Джойс, написва последния си роман с почти същото име – Finnegans Wake, където името ”Финеган” става нарицателно за всеки човек , който пада , но после се изправя и продължава да се бори.
Finnegan е блендед уиски и се произвежда в Cooley Distillery. Най-младото уиски в състава му е с възраст четири години, а малцът е около 20%. Уискито е леко, с аромат на плодове и ванилия. Вкусът е мек и ненатрапчив, с нотки на цитруси и мед.

No Comments Yet.

Leave a Comment