Nikka From The Barrel Japanese Whisky

nikkabarrel

Nikka From The Barrel Japanese Whisky

Историята на Nikka започва през 1918г. , когато Масатака Такецуру ( Masataka Taketsuru) заминава за Шотландия. Там той научава всичко за уискито. Масатака изучава органична химия в Университета в Глазгоу, а дестилерията Hazelburn е неговото “уиски училище”. Скоро след това ”бащата на японското уиски” се жени за дъщеря на лекар – Jessie Robert Cowan, с която през 1920г. се връща в родната Япония. Научил вече всичко за популярната напитка, през 1923г. , Такецуру се включва в екипа на компанията Kotobukiya ( със сегашното име Suntory) , който основава дестилерия.
През 1934г. Масаката Такецуру основава дестилерията Nikka. Ядрото на целия асортимент се нарича Nikka From The Barrel. Прекрасен бленд, с 51,4% алкохолно съдържание и необичаен размер бутилка- 0,5Л. Nikka притежава аромат на тропически плодове, круша банан и дъб. Вкусът е сладък, с нотки на карамел, тофи и ванилия.

No Comments Yet.

Leave a Comment